måndag 27 augusti 2012

MH-test 25/8-12

Så var det då äntligen dags för Tesla att bevisa att hon är så go´ och stabil som vi tycker, man vet ju inte riktigt om vi är för partiska.
Tidigt lördag morgon begav vi oss iväg till Sjöbo och MH-testen. Dagen innan hade vi haft besök från Göteborg. De hade med sig två dvärgschnauzer, Diesel och Zacke, som Tesla lekte med hela kvällen och halva natten. Tufft att gå upp klockan sex dagen efter men det var lika för alla.

Promenad tidigt lördagmorgon.
 


När vi kom till Sjöbo träffade vi Teslas syskon Bonzo och Elsa. Det blev mycket stim och stoj och lite gruff om vem som skulle bestämma. Men lite syskonkärlek fanns där nog ändå.
Bonzo, Tesla och Elsa.
 
I själva MH-testet var det många olika moment att klara. Det började med att Tesla skulle gå förbi publiken, sen skulle hon hälsa på tävlingsledaren samt följa med henne en bit. Inga problem här inte, Tesla är glad, positiv och otroligt social.
Andra saken var att leka med en leksak. Gick också bra. Tredje saken var att jaga en låtsas kanin. Även detta fixade hon galant. Fjärde saken var passivitet, svåraste saken för Tesla, men hon var ganska lugn. Tre minuter är ju jättelång tid att inte göra någonting på. Femte momentet var figuranten. Spännande att se figurer i skogen och sen få springa och hälsa och leka lite.
Det sjätte momentet var överraskningsmomentet, en overall flyger upp när man går förbi. Jösses, jag hade nog blivit rädd om jag gått i skogen och detta hade hänt men Tesla reagerade och gick sen fram direkt och nosade. Sjunde saken var skrammel, man drog kedjor som skramlade, även här reagerade hon men gick direkt fram och nosade. Tesla är van vid liv och rörelse. I vårt hus är det alltid fullt med killar som håller liv och det märktes på henne. Hon var lugn och sansad, lät sig inte skrämmas så lätt. Den åttonde saken var spöken. Tänk er själv att vara ute och gå och då dyker två spöken upp. Inte nog med att de var klädda i lakan de såg helt förfärliga ut.
Sista momentet var skott. Vet faktiskt inte om Tesla hört något skott innan men det tror jag inte. Hon reagerade på det men inte med rädsla utan mer av nyfikenhet.

Det var en trött hund som nästan släpades in i bilen efter MH-testet.
Vid bilarna hade det dykt upp fler hundar, bland annat Teslas bror Konrad. Ser ut som en större version av Tesla.
När vi kom hem från Sjöbo så sov Tesla i princip hela dagen. Härligt att det finns något som kan trötta ut ett energiknippe som Tesla. En mycket givande dag. Tesla presterade långt över förväntan. Jättekul att träffa Teslas syskon, deras ägare och naturligtvis också Ann-Britt och Hans (tack för att ni var där och stöttade oss).

Nu har hon återfått sin energi och mår som den prinsessa som vi anser att hon är.
Vi hörs/ Tesla

1 kommentar:

  1. så trevligt ja hon är en klippa er Tesla det är ju viktigt med en bra fostran och låta det hända lite nu hoppas vi att höfterna är bra också Krama om henne Ann-Britt

    SvaraRadera